Josip Križnič

Josip Križnič je rojen 31.07.1982 v Metkoviću na Hrvaškem.

Pisalo se je leto 1997, ko je tedanji srednješolec in poslušalec glasbenih zvrsti kot so punk in metal, prvič v roke dobil avdio kaseto z njemu popolnoma nepoznano žanrsko vsebino. Reklo se ji je Techno. S tem se zanj prične potovanje v svet elektronsko generiranih zvokov.

Takoj zatem se začne pobližje spoznavati z glasbeno produkcijo in računalniško sintezo zvoka skozi eksperimentalen pristop, ki je kasneje pripomogel k bolj dovršenim izdelkom. Znotraj takratnega procesa sodeluje tudi brat, danes glasbeni producent in avdio inženir Antonio Križnič – Tonske.

Prvi vidnejši koraki v svet elektronske glasbe nastopijo leta 2002, ko z Antoniem združita moči in zasnujeta projekt z imenom Double System Project. Odmevna avtorska glasba dvojcu zagotovi obdobje nastopov po Sloveniji.

Skozi projekt se Qub še dodatno izpopolni v glasbeni produkciji, kar leta 2006 pripelje do prve samostojne izdaje za založbo Fade Out Records.

Sledilo je individualno delovanje skozi katero se je usmeril v nekoliko bolj umirjena House in Tech-House žanra. Kljub odločitvi za spremembo žanrskih smernic je še vedno aktivno prispeval pri prihajajočih izdajah Double System Project-a, ki so bile izdane na priznanih mednarodnih založbah.

Leto 2008 prinese novo obliko izražanja. Skupaj z Antoniem Križničem in Matijo Vovkom ustanovi društvo producentov elektronske glasbe Cogo, ki skrbi za organizacijo in izvajanje vseh pomembnejših dogodkov vezane na elektronsko glasbo v dolini.

Qub danes deluje kot glasbeni izvajalec in ustvarjalec, ki s svojim delovanjem pripomaga k prepoznavnosti Velenjske kotline v Slovenskem glasbenem prostoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>